De Rijksoverheid heeft duidelijke klimaatdoelen gesteld: in 2050 moet Nederland, net als de rest van Europa, circulair zijn. Gemeenten vervullen daarin een ondersteunende rol richting het lokale / regionale bedrijfsleven en de onderwijsinstellingen die daar actief zijn. Het stimuleren van voorlichting, het helpen faciliteren van (pilot) projecten én uiteraard zelf het goede voorbeeld geven zijn doorslaggevend voor een succesvolle invulling van die ondersteunende rol.
Het onderwijssysteem moet de circulaire mindset omarmen en gemeenten ondersteunen hun milieu- en educatiecentra om bewustwording en draagvlak te creëren zodat deze transitie duurzame resultaten oplevert.
Kids & Circulair levert voor elke gemeente passend maatwerk. We gaan in gesprek om een volledige inventarisatie te maken van de behoeften die specifiek zijn voor jouw gemeente en ontwikkelen de juiste lesprogramma’s voor de bewoners in jouw regio. Welke uitdagingen heeft het bedrijfsleven in de regio en welke onderwerpen zijn het meest relevant voor de lessen van jullie jongste inwoners? Dit kan een algemeen circulair onderwerp zijn zoals ‘Plastic in een circulaire wereld’ die bij iedere leeftijdsgroep speelt. Maar het kan ook zijn dat er een lokaal onderwerp speelt dat om aandacht vraagt zoals glastuinbouw, textiel, verkeer of industrie.
Het eindproduct waar Kids & Circulair je naartoe begeleidt is een (serie) circulaire en interactieve gastles(sen) voor alle verschillende leeftijden in het basis- en voortgezet onderwijs.
Meer weten? Stuur een mail naar laura@kidsencirculair.nl