Kids & Circulair

Laura Sharpe

Als guppie van 22 haalde ik in Mexico mijn brevet als duikinstructeur. Ik was zo trots toen ik werd aangenomen om les te geven op het mooie Mexicaanse eiland Cozumel. De zee om het eiland heen is een natuurreservaat. Hier leerde de lokale bevolking mij en de toeristen dat het verstandiger was om geen zonnebrand te smeren maar het water in te gaan met een T-shirt met lange mouwen om zo het kwetsbare koraal te beschermen tegen de kwalijke oliën van de zonnebrand.

Met terugwerkende kracht realiseer ik me dat mijn bewustwording hier begon.

In de daaropvolgende 10 jaar leefde ik op 6 verschillende continenten en leerde gigantisch veel van de lokale bevolkingen. Zij overvissen niet want dat geeft problemen voor hun eigen toekomst. Ze zijn trots op hun eilanden en vervuilen die dus niet met zwerfafval. Daarnaast leven mensen simpel: ze hebben geen behoefte aan een kast vol spullen en kleren. In die 10 jaar maakte ik in totaal meer dan 4000 duiken met toeristen. Ik gaf veel les aan kinderen vanaf 10 jaar. Eén voor één genoten deze mensen van de ongerepte natuur onder het wateroppervlak. Natuur die het meer dan waard is om zorgvuldig voor te zorgen.

In deze periode heb ik geleerd dat educatie de sleutel is om beter te leren omgaan met elkaar en met onze aarde.

Ik ben nu in een fase van mijn leven waarin ik deze superbelangrijke lessen weet om te zetten in educatieve programma’s zodat ik tegelijkertijd kan aanpakken en verbinden. Dit is mijn manier geworden om dicht bij mijn passie te kunnen blijven: het promoten van een duurzame en circulaire wereld. Mijn werk stelt mij in staat om het belang daarvan blijvend te benadrukken en de kennis die ik heb opgedaan door te geven.

Waar beter te beginnen met deze bewustwording dan bij onze aller jongsten!

Meer weten? Stuur een mail naar laura@kidsencirculair.nl